Bürokrasiye genelgeli önlem

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2005 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, dairelerdeki işlemlerin mümkün olduğu ölçüde süratli olarak yapılmasını ve sürüncemede bırakılmaması için genelge yayınladı.

Vali Köksal, İzmir'de göreve başlaması dolayısıyla bir genelge yayınladı. Genelgede, görevli personelin mesai saatlerine tam riayet etmeleri gerektiğini belirten Vali Köksal, görev esnasında düzgün, temiz ve nizami kıyafet giyileceğini, tavır ve hareketlerin devlet memuruna yakışır şekilde olacağını kaydetti.

Daire müdürlerinin personel hakkında izin teklifi yaparken görev ve hizmetin aksamamasına özen gösterilmesini isteyen Vali Köksal, ''Vali yardımcıları tarafından yapılacak denetimler esnasında görev yerinde bulunmayan veya görevini kasıtlı olarak savsaklayan memurdan önce daire müdürünü sorumlu tutacağını'' bildirdi. Vali Köksal, genelgede şunları kaydetti:

''Daire müdürleri, yetiştiricilik ve öğreticilik vasıflarını geliştirerek personelini her konuda eğitmeli, eksik ve noksanlarını anında ikaz ederek, düzeltme yoluna gitmeli, imkanlar ölçüsünde meslek içi eğitime önem verilmelidir. Dairelerdeki işler mümkün olduğu ölçüde süratli olarak yapılacak ve sürüncemede bırakılmayacaktır. Memurların birbirlerine karşı ve iş sahiplerine karşı davranışları, nezaket kuralları içerisinde olacak ve daima güler yüz gösterilecektir. Azarlama yerine yol gösterme tercih edilecektir.

Unutulmamalıdır ki devlet, vatandaşları için vardır. Onların problemlerini çözmek, onlara en iyi hizmeti vermek, memurların asli görevlerindendir.'' Kırtasiye, elektrik, su, akaryakıt kullanımında titiz davranılarak, israfa meydan verilmemesi uyarısında bulunan Vali Köksal, genelgede, ''Haksızlığa, adaletsizliğe ve iltimasa asla yer verilmeyecek, vatandaşların işleri yapılırken hiçbir zaman herhangi bir menfaat sağlanmayacaktır'' dedi.

Görev bölümü gerektiren dairelerde, daire müdürlerinin bunu yazılı olarak yapması ve personele tebliğ etmesini isteyen Vali Köksal, bu suretle görevini savsaklayan memurun daha çabuk ortaya çıkacağını belirtti. Vali Köksal, kaymakamların da ilçelerinde bu konuların takipçisi olacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber